点石联考 辽宁省2023-2024学年度下学期高二年级6月阶段考试试卷答案答案(英语)正在持续更新,目前2026金太阳答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。
"Afterward,she entered the Dalian Technical School for the Blind to study Chinese massage(按摩),and upon graduation,she worked on it.”可知,她开始学中国按摩。此为b;根据Torealize her dream,she left her job and started a journey to Beijing alone.'可知,她放弃了工作,独自一人出发去北京。此为c;根据In20l0,she won the second prize in a national readingcontest..可知,她参加了全国读书比赛,得了二等奖。此为e;根据Later,.in2019,she got herbachelor's degree(学士学位)and continued her educational journey..”可知,她获得了学士学位。此为a。因此正确的是d-b-c-e-a。故选C。62.推理判断题。根据To realize her dream,she left her job and started a journey to Beijing alone.”From that moment,she put almost all her time into reading Braille and tirelessly practicingpronunciation.可推知,董丽娜是一位努力工作,勇敢无畏的人。故选B。68.细节理解题。根据第一段提到的Peking Opera,folk handcrafts,以及Chinese classical music可知有以上三种传统的艺术形式。9.推理判断题。根据Li Jun is a Peking Opera performer with the Shanghai Jingju TheaterCompany ..Apart from singing,Li also teaches audience about Peking Opera.People can ask himquestions and get answers directly.”可知,第二段内容讲述的是一个京剧演员开直播传播京剧文化,这是一个中国传统文化直播的一个例子,故选D。70.细节理解题。根据“As Guangming Daily noted,live-streaming has come to a new stage throughwhich traditional culture can be kept alive.”可知,光明日报指出,媒体直播已经进入了一个新的阶段,传统文化可以通过它来保持活力。故选A。7l.细节理解题。根据“A growing number of people are becoming interested in traditional culturebecause of live-streaming.”可知,由于直播,越来越多的人开始对传统文化感兴趣。故选B。72.篇章结构题。本文第一段是总说,第二、三、四段是分段举例说明,最后是总结,故选C。73.根据前句Weather has a strong affection on people”可知,说的是天气对人的影响,结合选项,选项G“它影响健康、智力、情感,甚至外表”符合语境。故选G。74.根据前句For example,inal983 study by scientists,the IQ scores of some college students werevery high during a storm,but after the storm,their scores were 10%low.”可知说的是风暴对智商的影响,结合选项,选项B“风暴可以帮助人们获得更多的智慧”符合语境。故选B。75.根据后面'In hot summer weather,,on the other hand,fat people may feel unhappy.”可知前句应说瘦的人,结合选项,选项A“冬天对瘦人来说可能不是一个好季节”符合语境。故选A。76.根据后句“People feel best at a temperature of about 18 C with65 percent humidity(湿度)”可知说的是好的天气,结合选项,选项C“工作和健康都有完美的天气”符合语境。故选C。77.根据后句They found that wider noses are more common in warm and wet for long,whilenarrower noses are more common in cold and dry for long'可知天气对鼻子的影响,结合选项,选项E“天气有时对我们鼻子的形状起着关键作用”符合语境。故选E。五、补全对话(每小题1分,共5分)78~82.AEGBD六、书面表达(15分)按中考要求评分:83.One Possible Version:Dear friends and all the online audiences,I'm Steve.I am from a beautiful city Ganzhou.It's in the south of Jiangxi Province.The weatherhere is warm in spring and cool in autumn.You can try different kinds of delicious foods here.Themost famous is the sweet and juicy Gannan navel oranges.What's more,the people here are reallyfriendly.Ganzhou is a famous historical and cultural city.It was an important center of trade during theTang and Song Dynasty.Many historical sites and cultural relics can be found throughout the city,including the Bajing Pavilion and the Yugu Tower,where the famous poet Xin Qiji once wrote a greatpoem about the Ganjing river.The Song dynasty ancient wall were built along the river in order toprotect the city from enemies and the flood.If you are interested in the culture in my hometown,why not come here to have a specialexperience?Thanks for your watching.英语信息(A)答案第4页(共4页)
本文标签:
