[天一大联考]2023-2024学年高中毕业班阶段性测试(八)8试卷及答案答案(英语)正在持续更新,目前2026金太阳答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。
3l.D推理判断题。根据倒数第二段的“Ma!Iwaidja,for example,.is an app thatenables those working with speakers of the Iwaidja indigenous Australian language to recordwords,phrases and translations.Another initiative is the Rosetta Project,a globalcooperation of language specialists and native speakers working to build an open-accessdigital library of human languages.(例如,Ma!Iwaidja是一款应用程序,可以让那些与说澳大利亚土著语言Iwaidja的人一起工作的人记录单词、短语和翻译。另一项倡议是RosettaProject,.这是一项由语言专家和母语使用者组成的全球合作项目,致力于建立一个开放获取的人类语言数字图书馆)”利最后一段的“The UNESCO International Decade of IndigenousLanguages (IDIL 2022-2032)also aims to engage the global community with the criticalissue of language loss.(教科文组织的IDIL2022-2032也旨在让全球社会关注语言丧失这一关键问题)”可知,作者通过举例子的方式介绍了恢复土著语言的方祛。故选D。D【导语】本文是一篇说明文,介绍了所谓的“快时尚”潮流所带来的环境危害,以及研究人员为了避免环境危害所进行的努力措施。32.B推理判断题。根据第二段的“The so-called·Fast fashion'’is having a surprisingenvironmental impact.(所谓的“快时尚”正在对环境产生惊人的影响)”和"The fashionindustry,one of the world's largest users of water,consumes anywhere from 20 trillion to200 trillion litres every year.Then there are microplastics.Plastic fibres are released whenwe wash polyester(聚酯纤维)and other polymer--based textiles,.and make up between20%and 35%of the micro plastics choking the oceans.Added to this are specific chemicals,suchas those used to make fabrics srain resistant and the pesticides required to protect crops suchas cotton.(时装业是世桑士用水最多的行业之一,每年的用水量在20万亿到200万亿升之间。还有微塑料。当我们清洗聚酯纤维和其他基于聚合物的纺织品时,塑料纤维被释放出来,构成了阻塞海洋的20%到35%的微塑料。除此之外,还有一些特殊的化学物质,比如用来使织物耐污的化学物质,以及保护棉花等作物所需的农药)”可知,作者在第二段中提到“水”、“微塑料”和“化学品”的目的是为了证明一个观点,也就是“快时尚”正在对环境产生惊人的影响。故选B。33.D推理判断题。根据第三段的That will involve at least two things:refocusing onmaking things that last,and so encouraging reuse;and more rapidly expanding thetechnologies for sustainable manufacturing processes,especially recycling.There's a big rolefor research--both academic and industria一in achieving these and other ambitions.(这将至少涉及两件事:重新专注于让物品耐用,从而鼓励重复使用;更迅速地扩大可持续生产工艺的技术,特别是回收利用。在实现这些和其他雄心方面,学术和工业研究都发挥着重要作用)”可知,与“循环经济”的概念相抵触的是鼓励时尚产业更频繁地发布新产品。故选D。34.C细节理解题。根据第四段的“Researchers could begin by helping to provide moreaccurate estimates of water use.There is also work to be done on improving and expandingtextiles recycling..(研究人员可以从帮助提供更准确的用水量估算开始。在改善和扩大纺织2024届·普通高中名校联考信息卷(模拟二)·英语参考答案3
本文标签:
