炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案正在持续更新,目前2026金太阳答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。
22.C.细节摧理题。由第二段“In the end,growing crops other than cotton helped the people of Enterprise.Sothey built a monument to honor the weevil.”判断选C项。23.D。推理判断题。根据第三段You can still climb inside her.”和第四段Employees at the LongabergerBasket Company in Newark,.Ohio,get to work inside the world's largest basket.”选D项。B篇【导语】这是一篇记叙文,讲述出生在新西兰的Kathy Johnston出于热爱在迪拜开发具有当地风味的巧克力。24.D。细节判断题。根据第二段“Johnston joined Mirzam in early20l6 after meeting the company'sfounders,who persuaded her to work for them,rather than chasing her original dream of moving toSwitzerland,chocolate capital of the world."选D项。25.B。细节判断题。根据第三段“But locals quickly accept the company's unique chocolates,.which areknown for their Emirati flavors and spices such as cardamom,almonds and pistachios.”选B项。26.细节判断题。根据第四段中“But her true passion is coming up with innovative new sweets,with a focuson integrating traditional Emirati recipes into the company's offerings.”推知答案选A项。27.B。主旨大意题。从小喜欢巧克力的孩子,长大后成为开发创新巧克力的负责人,可谓“一个甜蜜的梦成真”,选B项。C篇【导语】这是一篇说明文。主要介绍了科技公司正在筹集数亿美元来开发利用微生物和海藻种植作物的农产品,但这一方法是否有效还不得而知,因为没有受到有效的监管。28.C。推理判断题。根据第二段的第三行的low-cost”可知“经济节约的”。根据第三段The new microbialfertilizers are sometimes called biostimulants.Such products could help farmers use less nitrogen,a fertilizerthat can pollute waterways and create.a gas that has environmental effects.”(这种新型微生物肥料有时被称为生物刺激素。这类产品可以帮助农民减少氮肥的使用,氮肥会污染水道,并产生对环境有影响的气体。)可推知,这种新型微生物肥料经济环保。故选C项。29.A。细节理解题。根据第五段“Microbial fertilizers are largely unregulated,with few studies on howeffective they are at developing crops.Besides,not everyone is convinced that biostimulants work.Forexample,University of Minnesota soil scientist Daniel Kaiser has tested Pivot's PROVEN product over thepast two seasons.He used it on six areas with reduced nitrogen fertilizer treatments,but only one area showedan improved yield.”(微生物肥料在很大程度上是不受监管的,很少有人研究它们在种植作物方面的效果。此外,并不是所有人都相信生物刺激素有效。例如,明尼苏达大学的土壤科学家丹尼尔·凯泽在过去的两个季节里测试了PVot的成熟产品。他在6个减少氮肥处理的地区进行了试验,但只有一个地区产量有所提高。)可知,.关于第5段中的生物刺激剂,我们能了解到并非所有的生物刺激素都受到官方规定的控制(all+否定词,含义为部分否定)。故选A项。30.A。推理判断题。根据第三段"The new microbial fertilizers are sometimes called biostimulants.Suchproducts could help farmers use less nitrogen,a fertilizer that can pollute waterways and create a gas that hasenvironmental effects..”(这种新型微生物肥料有时被称为生物刺激素。这类产品可以帮助农民减少氮肥的使用,氮肥会污染水道,并产生对环境有影响的气体。)以及最后一段“Currently,.only a small numberof American states require companies to supply data on the effectiveness of microbial fertilizers.And the USEnvironmental Protection Agency has only issued draft guidance for public review.”(目前,美国只有少数几个州要求公司提供微生物肥料有效性的数据。美国环境保护署(US Environmental Protection Agency)只发布了指导草案供公众审查。)可知,文章前面部分说微生物肥料的好处,后部分说这种新型微生物肥料不是很好用。故可推知,作者对微生物肥料的态度是客观的。故选A项。3l.C。推理判断题。根据文章大意以及第一段Technology companies are raising hundreds of millions ofdollars to develop farm products that use microbes and seaweed to grow crops.The move comes at a timewhen fertilizer prices are very high and increasing attention is being paid to how food is produced around theworld.”(科技公司正在筹集数亿美元来开发利用微生物和海藻种植作物的农产品。这-举措出台之际,正值化肥价格居高不下,人们越来越关注世界各地的粮食生产方式。)故可推知,作者写这篇文章的目的是介绍用于农业的新型肥料。故选C项。D篇
本文标签:
